Raonić: Politička scena kontaminirana radikalnom retorikom
Boris Raonić

CG opterećena populizmom i politizovanim institucijama

Raonić: Politička scena kontaminirana radikalnom retorikom

Crnogorska politička scena kontaminirana je radikalnom retorikom, autokratskim i partijama bez ideološke profilacije, oslabljenim medijima, populizmom i politizovanim institucijama, rekao je programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić.

On je, u razgovoru za Dan, ocijenio da je Crna Gora već duže opterećena populizmom i politizovanim institucijama.

U takvoj atmosferi, kako je rekao, teško je očekivati dijalog svih subjekata u cilju iznalaženja najboljih rješenja za ukupno društvo, čemu treba da služi politička scena.

"Imajući pritom očajno stanje u hramu demokratije, Skupštini, onda je slika jasna. Kao društvo moramo smoći snage da ponovo, kao do prije tri decenije, na rukovodeća mjesta dovedemo najsposobnije da ostvare opšte ciljeve, a ne da samo kroz izborni proces, koristeći mahinacije, postignu veći broj mandata", objasnio je Raonić.

On smatra da se borba protiv kriminala "nažalost svela na upade policije u domove lica koja se smatraju sumnjivim, a borba protiv korupcije na smjenu članova Savjeta RTCG i Agencije za elektronske medije".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.