Pele zbog iznemoglosti završio u bolnici
foto: kurir.rs

Pele zbog iznemoglosti završio u bolnici

Nekadašnji sjajni brazilski fudbaler Pele, za kojeg mnogi smatraju da je najbolji igrač svih vremena, u četvrtak je primljen u bolnicu zbog iscprljenosti.

Ovo su saopštili iz Asocijacije fudbalskih novinara (FWA), koja je ovog vikenda u Londonu planirala organizovati večeru u Peleovu čast, prenosi Anadolija.

Zbog toga Pele je trebao doputovati u britansku prijestonicu.

“Pele je prošao kroz niz testova koji ukazuju da se radi o iscrpljenosti. Trenutno je na infuziji, dok ljekari prate njegov oporavak. Srećom ne postoji nagovještaj da se radi o nečemu ozbiljnom“, objavili su iz FWA-a.

Posljednjih godina 77-godišnji Pele je u nekoliko navrata bio u bolnici zbog problema sa bubrezima i prostatom. Radi se o jednom od najvećih fudbalera svih vremena, jedinom koji je tri puta osvojio Svjetsko prvenstvo.

Tokom 21-godišnje karijere odigrao je 1.363 utakmice i postigao čak 1.281 gol. Za Brazil, s kojim se popeo na svjetski tron 1958, 1962. i 1970. godine, nastupio je 91 put uz 77 pogodaka. Od strane Svjetske fudbalske federacije (FIFA) proglašen je najboljim igračem 20. vijeka.

izvor: Agencija Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.