Gotov nalaz obdukcije djevojčice
Tužilaštvo

Dostavljen Tužilaštvu

Gotov nalaz obdukcije djevojčice

Obdukcioni nalaz dvogodišnje djevojčice J.B., koja je nedavno preminula u Podgorici, je gotov i jutros je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, saopštila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Zorica Kovačević.

Djevojčica je umrla pod još neutvrđenim okolnostima, a javnost je uzbunila informacija koju je objavila NVO Banka hrana, saopštenjem da je siromašnu porodicu, kojoj su oni pružali pomoć od 2015. godine, zadesila još veća nesreća nakon što je najmlađa kćer nađena mrtva i navodeći da je dijete bolavalo od dijabetesa. Tužilaštvo je otvorilo istragu, a, kako je Pobjeda objavila, u medicinskoj dokumentaciji nema dijagnoze dijabetesa,prenosi Portal Analitika.

Preliminarni nalaz obdukcije ukazao je i da dijete nije umrlo od posljedica šećerne bolesti niti nasilnim putem. Konačan nalaz o uzroku smrti danas će biti dostavljen tužiocu koji vodi istragu, nakon čega će se Tužilaštvo izjasniti o daljem postupanju u ovom predmetu. Informaciju da je djevojčica primala insulin i da je bila gladna, koju su objavili mediji pozivajući se na izjavu predsjednice Banke hrane Marine Medojević, demantovala je majka djeteta Marijana Bogavac.

Medojević je Pobjedi, međutim, kazala da ona nikada nije izjavila da je dijete bilo na insulinu, a da su informaciju da djevojčica boluje od šećerne bolesti koju je naslijedila od oca dobili od majke. Ministar rada i socijalnog staranja naložio je i istragu u podgoričkom centru za socijalni rad kako bi se utvrdilo zašto je ova porodica bila bez socijalne podrške – da li zbog toga što nijesu ispunjavali uslove ili zato što je ova služba zakazala. Utvrđeno je da zbog zakonskih ograničenja nijesu mogli ući u neki od socijalnih programa, ali regostrovan je i propust, zbog kojeg će neko odgovarati, jer nakon što je Marijana Bogavac u septembru zatražila novčanu pomoć koja joj je i odobrena nikada joj nije upućena odluka, zbog čega ona pare nije ni podigla. Zbog smrti djevojčice grupa građana zatražila je ostavku Purišića, a organizovan je i protest u Podgorici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.