Više od 1.500 ljekara  od sjutra će raditi bez licenci
Ilustracija

Nema razloga za brigu

Više od 1.500 ljekara od sjutra će raditi bez licenci

Više od 1.500 ljekara u našoj zemlji od sjutra će posao obavljati bez licenci za rad.

Ipak, zdravstveni radnici uvjeravaju da nema razloga za brigu, te da će građani i dalje dobijati adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

“Ne treba dizati tenzije, građani nemaju razloga da se plaše. Crnogorska medicina će i dalje raditi, sve su to isti ljudi. Tačno je da smo na ivici kršenja zakona, ali su za to najmanje krivi crnogorski ljekari”, kazao je za TVCG, ljekar Vojno medicinskog centra dr Danilo Jokić.

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša, kaže da prevazilženje problema sa kojima se suočavaju ljekari, može da riješi resorno ministarstvo, hitnom izmjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti, i to produžetkom rokova za važenje licenci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.