U beogradskom hotelu uhapšeni osumnjičeni za šverc 1.280 kg kokaina u Sidneju

Narkobosovi iz Australije uhapšeni prilikom primopredaje novca

U beogradskom hotelu uhapšeni osumnjičeni za šverc 1.280 kg kokaina u Sidneju

Pripadnici srbijanske policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su u Beogradu trojicu australijskih državljana koji su dio organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krijumčarenje kokaina, kao i jednog državljanina Libana.

Iz MUP-a Republike Srbije je danas potvrđeno da su nakon devetomjesečne istrage, koja je sprovedena zajedno sa australijskim nadležnim organima, uhapšeni u jednom beogradskom hotelu državljani Australije T. V. (1983), R. A. (1974) i D. K. (1969), koji se dovode u vezu sa zapljenom tone i 280 kilograma kokaina u Sidneju. 

FQzktkqTURBXy9kZTY2YjU4MGM2OWQ1M2RmNzQ5YzJlNWNiNmY5OGQ2YS5qcGVnkpUCzQMUAMLDlQLNAdYAwsM

Filmsko hapšenje u Beogradu

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave policija je uhapsila i državljanina Libana D. G. (1977), prenosi AA.

Ova istraga je počela u aprilu 2017. godine, kada je u luku Sidnej iz Narodne Republike Kine stigao kontejner sa čeličnim cijevima u čijim šupljinama je pronađeno 1.280 kilograma kokaina, koji je bio spakovan u 2.576 paketa. Zaplijenjeni narkotici su bili odlične čistoće, a njihova tržišna vrijednost je procijenjena na 500 miliona australijskih dolara, podsjeća agencija Anadolija.

Trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Australije uhapšena su prilikom primopredaje novca u Beogradu. Kod njih je pronađeno 638.020 eura, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i pištolj. 

Betag17accvjk6640x360rss750x430

Foto:Beta

Osumnjičenim australijskim državljanima određeno je zadržavanje, a Ministarstvo pravde Republike Srbije nastaviće da sarađuje sa nadležnim organima Australije kako bi se implementirala dalja akcija u vezi ove stalne međunarodne istrage. 

Libanskom državljaninu, koji je uhapšen tokom akcije, određeno je zadržavanje od 48 sati i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.