Predsjednik kosovskog parlamenta: Albanci se neće zaustaviti do Niša
Kadri Veselji

Srbija ne treba ni da pokušava da se vrati

Predsjednik kosovskog parlamenta: Albanci se neće zaustaviti do Niša

Predsjednik Demokratske partije Kosova i i kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je "Kosovo slobodna, nezavisna i suverena zemlja", te da Srbija ne treba ni da pokušava da se vrati, jer se u tom slučaju "dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca", koji se, kako je rekao, neće zaustaviti do Niša.

Veselji je to rekao juče na akademiji povodom maskra u selu Račak, za koji Albanci okrivljuju Srbe, prenosi portal na albanskom Ljajmi.

Govoreći povodom 19. godišnjice od ovog događaja, Veselji je rekao da je za izostanak pravde odgovorna međunarodna zajednica.

"Januar je mjesec velikog bola, ubijeni u Račku su ubijeni za slobodu Kosova. Godine prolaze, ali se sjećanje i dimenzije tog događaja nikada neće zaboraviti", rekao je Veselji.

On je, kako prenosi portal Ljajmi rekao i da "bitka za pravdu za Račak nije gotova".

"Srbija se ne trudi da se vrati, ali mi se nećemo zaustaviti do Niša, jer ova zemlja je slobodna, nezavisna i suverena, a svako kršenje će dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca gdje god da žive", rekao je Veselji.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.