Kvar otklonjen, normalizuje se željeznički saobraćaj

Havarija kod Kolašina

Kvar otklonjen, normalizuje se željeznički saobraćaj

Kvar na kontaktnoj mreži kod Kolašina je uklonbjen, a željeznički saobraćaj trebalo bi da je normalizovan, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Havarija na pruzi kod Kolašina, koja je nastala kad je teretni voz u nedjelju u popodnevnim satima pokidao 620 metara kontaktne mreže, izazvala je višesatna kašnjenja vozova u prosjeku do 100 minuta.

U mjestu gdje je pokidana kontaktna mreža, vozove koji saobraćaju prevlačeni su dizel lokomotivama.

Osposobljavanje pruge na ovoj dionici trajalo je do kasno sinoć.

"Ovo je izazvalo prekid saobraćaja međunarodnog voza br. 431, koji je 14. januara u 9.10 sati krenuo iz Beograda za Bar, i lokalnog voza br. 6105, koji je u 18.57 časova krenuo iz Bijelog Polja za Bar, a zaustavljeni su u Mojkovcu. Željeznički prevoz Crne Gore je organizovao prevoz putnika autobusima, od Mojkovca do Podgorice i Bara. Svi putnici su uspješno i bezbjedno prevezeni do odredišta. Lokalni voz br. 6104 koji je krenuo iz Bara za Bijelo Polje je zaustavljen u Podgorici i prevoz tih putnika je organizovan, takođe autobusima. Međunarodni voz koji je krenuo iz Bara u 19 sati, iz Podgorice je trebalo da krene u 20.05 časova, ali je zbog pomenute havarije krenuo u 22.48 sati, a kasnije je prevučen dizel lokomotivom", navodi se u zajedničkom saopštenju ŽICG i ŽPCG.

Na mjesto događaja, dodali su, izašla je drugostepena komisija za isljeđenje vanrednih događaja ŽICG, kao i ekipe za održavanje kontaktne mreže iz Mojkovca i Podgorice, koje rade na otklanjanju posledica ovog događaja.

Lokalni voz koji je krenuo iz Bijelog Polja stajao je kod Kolašina tri sata zbog kvara na pruzi, a oko 20 sati u nedjelju pristigao je i međunarodni voz iz Beograda, prenosi Rtcg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.