U akciji
Foto: Screenshot/Youtube

Policija razbila kriminalnu grupu

U akciji "Barba" zbog šverca droge uhapšeno 10 osoba (VIDEO)

Crnogorska policija uhapsila je deset osoba u akciji "Barba" i tako razbila kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana i heroin.

Policija je rano jutros uhapsila devet crnogorskih državljana iz Podgorice - N.Đ. (58), M.Đ. (49), S.D. (56), M.M. (39), N.M. (36), I.K. (29), T.P. (29), M.V. (25) i Ž.G. (25), dok je državljanin Albanije N.Đ. (65) iz Skadra uhapšen oko 17.30 sati.

"Hapšenjem N.Đ. lišena su slobode sva lica koja su se danas potraživala u ovom predmetu a koja se sumnjiče da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz uprave policije.

Akcija "Barba", kako se navodi, započeta je u julu 2016. godine. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je ukupno 18 osoba, a ranije je u istoj akciji uhapšeno 14 osoba u Crnoj Gori. Dvije osobe su ranije uhapšene u Hrvatskoj, a četiri u Njemačkoj.

"Tokom akcije pronađeni su i oduzeti marihuana, heroin i kokain kao i puške i pištolji među kojima i automatsko oružje", kazali su iz policije.

Uhapšeni su, kako se sumnja, marihuanu i heroin iz Albanije, preko Crne Gore, krijumčarili za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Njemačku.

U Podgorici je rano jutros izvršen pretres na deset lokacija.

"Deset lica lišenih slobode će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno Specijalnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

U akciji "Barba" ukupno je zaplijenjeno 375 kilograma marihuane, 3,3 kilograma heroina, 10 grama kokaina, dvije automatske puške, dvije puške, jedan automatski pištolj –škorpion i tri pištolja.

"Od ukupnog broja lica lišenih slobode u predmetu „Barba“ sedam su povratnici u vršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", naveli su iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.