Đoković: Nisam 100 posto zdrav, ali sam presrećan zbog povratka na teren
Novak Đoković

U meni gori stara vatra

Đoković: Nisam 100 posto zdrav, ali sam presrećan zbog povratka na teren

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije još 100 posto zdrav, ali da je situacija sa povrijeđenim laktom svakog dana bolja i da je presrećan što će se na Australijan openu poslije šest mjeseci vratiti na teren.

"Nikada nisam ovoliko dugo pauzirao i drago mi je što sam opetu tu. Nedostajalo mi je da se ponovo takmičim na velikim turnirima. Istovremeno, imao sam u prethodnih šest mjeseci dosta vremena za svoju porodicu, uspio sam da se odmorim, osvježim svoj um, ali sada sam tu, opet je tu strast za tenisom i stara vatra gori u meni", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Melburnu.

Novak nije želio da ulazi u detalje o prirodi povrede lakta, samo je istakao da operacija nije dolazila u obzir i da lakat još nije potpuno zdrav, ali je u stanju kad može da se takmiči.

"Ne znam kako će se ponašati tokom turnira, pogotovo poslije pauze od šest mjeseci. Ne mogu mnogo toga da uradim, najvažnije je da sam učinio sve da zaigram", poručio je šestostruki šampion Melburna.

Naš najbolji teniser je istakao da je ovo prilika da predstavi nove ljude u svom timu, što je rezultiralo i izmjenama u načinu servisa i igre.

„Da ne ulazim u detalje, ali postoje tri, četiri elementa koje sam promijenio u igri što je najočiglednije. Osjećam se kao da trošim manje energije, ali ja sam efikasniji. Zaista se radujem što sam isprobao moj novi servis. Obožavam ovaj sport, zaista, zadovoljan sam svojim tijelom, umom, duhom tokom moje karijere. Vatra i strast ljubavi prema sportu i dalje gori unutra."

Na pitanje kakve su šanse da održi sjajnu formu i igra aktivno i poslije četrdesete godine kako je navodno nagovijestio u nedavnoj izjavi, Đoković se nasmijao i rekao.
„Reći ću vam više o tome nakon turnira."

Novak Đoković se u prvom kolu, u noći između nedjelje i ponedjeljka, sastaje protov Amerikanca Donalda Janga.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.