Svečanom ceremonijom u Spaladium Areni i zvanično otvoreno EP za rukometaše
Foto:Anadolija

Svečanom ceremonijom u Spaladium Areni i zvanično otvoreno EP za rukometaše

Svečanom ceremonijom u Spaladium Areni i zvanično je otvoreno 13. po redu Evropsko prvenstvo za rukometaše, koje se održava u Hrvatskoj.

Domaćini su se uz srdačnu dobrodošlicu svim reprezentacijama učesnicima, odlučili EURO 2018 otvoriti u veselom stilu uz nastupe plesača i plesačica, koji su zabavili prisutne u prepunoj splitskoj dvorani.

Publici su se kratko obratili, zaželjeli dobru zabavu i vrhunski rukomet Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i Michael Wiederer, prvi čovjek Evropske rukometne federacije.

Potom je na parket Spaladium Arene, uz ovacije publike, izašla Indira Levak, koja je otpjevala himnu Evropskog prvenstva "Na krilima pobjede".

Prethodno su u terminu od 18.15 sati utakmice prvog kola odigrali Švedska i Island u splitskoj grupi "A" te Bjelorusija i Austrija u grupi "B", kojoj je domaćin Poreč. Islanđani su slavili rezultatom 26:24, a Austrijanci sa 27:26.

Koliko je Evropsko prvenstvo u rukometu važan događaj za Hrvatsku dokazuje i dolazak državnog vrha na otvorenje u Splitu. Na tribinama Spaladium Arene bili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrija Plenković.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.