Povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu

Sastanak Brajović-Uehara

Povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajovića razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Ueharom o rezultatima rada Skupštine, kao i planovima za naredni period.

Ambasadorka Uehara je čestitala  Brajoviću na postignutim rezultatima od preuzimanja mandata u novembru 2016. godine, posebno akcentujući dodatno unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, imajući u vidu predstojeće predsjedničke i dio lokalnih izbora. 

S tim u vezi, sagovornici su se složili da se mediji u Crnoj Gori nalaze pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu - saopšteno je nakon sastanka.

Zajednički je konstatovano da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti.

Brajović je i ovom prilikom zahvalio SAD na kontinuiranoj podršci reformskim procesima usmjerenim ka nastavku demokratizacije crnogorskog društva, čemu je članstvo u NATO dalo posebnu potvrdu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.