Podgorica: Policajci uhapsili kolegu zbog oružja
ilustracija

Podgorica: Policajci uhapsili kolegu zbog oružja

Podgorička policija uhapsila je svog kolegu, policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu.

Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji - saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Podgorica – Stanice policije za javni red i mir su, u sadejstvu sa službenicima PJP, 11.01.2018. godine, tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju.Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š. ", stoji u policijskom saopštenju.

Iz policije podsjećaju da je Zakonom o oružju zabranjeno  nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33).

Shodno tome,  iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu. 

"Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.V.Š. je 12.01.2018. godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.Protiv V.Š. će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.