Folić: Cilj nam je  da spriječimo DPS da vrati Berane na staze pljačke i korupcije
Goran Folić

Folić: Cilj nam je da spriječimo DPS da vrati Berane na staze pljačke i korupcije

Berane će se nakon februarskih izbora pridružiti Budvi, Kotoru i Herceg Novom kao opština u kojoj su Demokrate jedan od nosećih stubova vlasti, uvjeren je Goran Folić, nosilac izborne liste Demokrata za Berane.

Na izbore u Beranama Demokrate izlaze sa makar dva cilja.

"Politički cilj nam je da spriječimo DPS da vrati Berane na staze pljačke i korupcije po kojima smo bili prepoznati kao crna tačka Crne Gore. A ljudski cilj, zbog koga smo, između ostalog, i ušli u politiku, je da se borimo za nova radna mjesta i spriječimo propadanje i iseljavanje  grada  koji je maćehinskom politikom državne vlasti prepušten sam sebi", navodi Folić.

Kako kaže, nakon što 4. februara zauvijek pošalju DPS u političku istoriju u Beranama, okrenuće se rješavanju problema svih građana. Na prvom mjestu je borba za nova radna mjesta, jer bez novih poslova u privredi nema ni budućnosti za Berane.

"Demokratska Crna Gora neće davati bombastične najave o velikim investitorima, jer su se naši sugrađani naslušali previše tih priča. U borbu za nova radna mjesta ćemo pozvati one na kojima počiva privreda danas, a to su beranski preduzetnici i privrednici. To su građani Berana koji žele da pokrenu poslove u preradi, poljoprivredi i turizmu.

Formiraćemo stalni ekonomski savjet u kojem će sjediti predstavnici Opštine i beranskih privrednika i preduzetnika. Zajedno ćemo identifikovati sa kojim problemima se privreda suočava i zajedno ćemo nalaziti načine da ih prevaziđemo.  Već smo identifikovali brojne lokalne takse koje predstavljaju samo teret za privredu. Smatramo da će umanjenjem ili čak ukidanjem tih taksi preduzetnici dobiti novi elan i motivaciju da proširuju svoje poslove i zapošljavaju nove radnike", navodi se Folićevom saopštenju.

Svima koji imaju biznis ideje za pokretanje poslova, Opština Berane, predvođena Demokratama, će, obećava on, biti na usluzi u sastavljanju biznis planova i aplikacija prema Investiciono razvojnom fondu i drugim dostupnim fondovima. 

"Odjeljenje za ekonomski razvoj i Regionalni biznis centar će sa Demokratama biti u službi i u kući svakog beranskog preduzetnika, poljoprivrednika ili turističkog radnika", ističe on.

Dodaje i da je veliki, a do sada neikorišćeni resurs Berana je brojna dijaspora.

"Beranci koji su uspješno razvili poslove širom Crne Gore, Evrope i svijeta. Radićemo na tome da ih vratimo u zavičaj, da ojačamo izgubljene veze i vratimo njihovo povjerenje.  Smatramo da upravo naša dijaspora ima najveći razlog da investira u svoj grad i da naši uspješni zemljaci žele da do posla u svom gradu dođu i njihovi najmiliji, koji se sada suočavaju sa teškim socio-ekonomskim problemima.Ako vratimo dijasporu u Berane i ako pomognemo beranskim preduzetnicima, na pravom smo putu da zaustavimo ubrzani odliv stanovništva i postavimo temelje za novu, svijetlu budućnost Berana", zaključio je Folić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.