Njujork: Požar na Trampovom tornju, ima povrijeđenih (VIDEO)
Foto: AA

Njujork: Požar na Trampovom tornju, ima povrijeđenih (VIDEO)

Požar je izbio na jednom od poslednjih spratova Trampovog tornja u Njujorku, javljaju američki mediji. Požar je oko sat vremena gasilo osamdesetak vatrogasaca.

Mediji javljaju da je jedna ekipa vatrogasaca bila i na krovu zgrade, dok je njujorška vatrogasna brigada objavila da je u pitanju "manji požar", a vjeruje se da ga je izavao kvar na instalacijama, prenosi B92.

Rojters javlja da su u požaru dvije osobe povrijeđene, od čega jedna teže. Prema pisanju "Gardijana" lakše je povrijeđen vatrogasac, a teže jedan civil. 

Erik Tramp, sin predsjednika SAD, na Tviteru je izrazio zahvalnost vatrogascima za "nevjerovatan posao" koji su obavili. 



Sjedište imperije aktuelnog presdednika SAD Donalda Trampa je neboder od 58 spratova u samom srcu Menhetna i u njemu se nalazi i dom nekoliko članova Trampove porodice. 

Prva dama Melanija i najmlađi Trampov sin Baron su živjeli u Tornju i tokom prvih nekoliko mjeseci predsednikovog mandata, dok se nisu preselili u Bijelu kuću. 

Osim luksuznih stambenih jedinica, restorana i prodavnica, u Trampovom tovrnju u Njujorku su prostorije i sjedišta mnogih kompanija, a predsjednik SAD i njegov tim su upravo u Tornju formirali štab tokom izborne kampanje. 

U zgradi stanove ili čitave spratove imaju poznate zvijezde kao što je Brus Vilis, biznismeni kao što je Huan Bekman Vidal, vlasnik čuvene tekile Hose Kuervo, ali i saudijski princ Mutaib bin Abudlaziz al Saud.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.