Nikšić: U
Ilustracija

Prekršajna privaja protiv jednog lica

Nikšić: U "Mercedesu" bez tablica krili pištolj i kokain

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju nošenja vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i kontroli bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Opštine Nikšić, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i kokain.

Službenici Odsjeka i CB Nikšić su, 6. januara , kontrolisali terensko motorno vozilo marke „Mercedes”  bez registarskih oznaka kojim je upravljao V.C. iz Nikšića, dok su se sa njim u vozilu nalazili I.K. (27) i M.B. (27), obojica iz Nikšića.

"Prilikom kontrole policijski službenici su kod  I.K. pronašli i privremeno oduzeli revolver Zastava Magnum kalibra .357, sa šest metaka odgovarajućeg kalibra, u ilegalnom posjedu. M.B.  je u trenutku kontrole od sebe odbacio pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje uputi na vještačenje u Forenzički centar nakon čega slijedi podnošenje krivične prijave.

Po pitanju pronađene opojne obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici  koji je naložio da se predmetna materija uputi na vještačenje u Forenzički centar i da se protiv M.B podnese prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.