Hrvatska u generalnoj probi savladala Crnu Goru
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska u generalnoj probi savladala Crnu Goru

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Splitu savladala Crnu Goru rezultatom 25:22 (13:10).

Obje reprezentacije pripremaju se za Evropsko prvenstvo, koje startuje 12. januara, tako da im je provjera došla kao generalna proba.

U punoj "Spaladium" areni Hrvati su bili dosta bolji rival u prvom poluvremenu, koje su riješili su svoju korist sa tri gola prednosti (13:10).

U nastavku Crnogorci su prikazali dosta bolji i čvršći rukomet, te su dosta namučili domaćina. Ipak, najviše zahvaljujući raspoloženom Ivanu Pešiću na golu, "kauboji" u posljednjih desetak minuta uspijevaju slomiti otpor gostiju i osigurati pobjedu.  

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Manuel Štrlek s pet pogotka, a slijedili su ga Domagoj Duvnjak sa četiri, te Luka Stepančić, Zlatko Horvat, Ivan Čupić i Luka Cindrić sa po tri. Na drugoj strani Vasko Ševaljević je postigao šest golova, a Stefan Čavor, Miloš Vujović i Miloš Božović sa po tri.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi "A" sa Srbijom, Švedskom i Islandom, dok se Crna Gora nalazi u grupi "C" sa Njemačkom, Makedonijom i Slovenijom. EURO 2018 igraće se upravo u Hrvatskoj od 12. do 28. januara.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.