Šećer ubrzava proces starenja i stvara bore
Ilustracija

Šećer ubrzava proces starenja i stvara bore

Šećer ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože, a ubrzava i proces stvaranja bora.

 Stoga, ukoliko želite da usporite proces starenja, šećer iz ishrane apsolutno treba da izbacite, ističe američki dermatolog dr Frederik Brant, prenose Novosti.

- Već posle deset dana bez šećera mogu da se uoče manje pozitivne promjene na koži, a poslije godinu dana nabolje se u potpunosti mijenja i izgled cijelog tijela. To je zato što se prilikom konzumiranja šećera stvaraju molekuli koji štetno djeluju na kožu. Da bismo ih neutralizovali treba piti zeleni čaj bogat antioksidansima - objašnjava dr Brant.

Kuru podmlađivanja treba početi sa ishranom bez ijednog slatkog sastojka. Čak treba izbaciti i med, fruktozu i zaslađivače. Treba se čuvati i skrivenih šećera u alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Tokom čišćenja organizma treba izbjegavati pšenične proizvode, jer za vrijeme varenja oslobađaju šećer. Kao i kvasac, povrće bogato skrobom kakav su krompir i slatko voće.

Ali zato, bez ograničenja treba da se jedu zelene jabuke, borovnice, brokoli, smeđi pirinač, meso i riba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.