Autobus se survao niz provaliju, stradalo 48 osoba
Foto:Reuters

Nesreća u Peruu na ozloglašenoj dionici

Autobus se survao niz provaliju, stradalo 48 osoba

Najmanje 48 osoba poginulo je u Peruu gde je autobus pao u provaliju na usku stenovitu plažu, nakon što se sudario s kamionom, saopštila je policija.

Autobus sa 57 putnika koji je vozio ka Limi, glavnom gradu Perua, survao se niz padinu kada je u njega udario kamion s prikolicom,  rekla je predstavnica vatrogasaca Klaudija Espinosa. 

Nesreća se dogodila na uskom dijelu autoputa nazvanom "Đavolja okuka"  koji je često pokriven maglom i ozloglašen po brojnim nesrećama.   

Autobus je pao na krov na uzani dio plaže uz Pacifik, a tijela putnika bila su rasuta po stijenama.  

DSmVrsyVAAAQXAM
Foto:Twiter@Al Jazeera News‏

Spasioci rade na izvlačenju žrtava sa teško dostupnog mjesta nesreće u Pasamaju, oko 70 kilometara sjeverno od Lime. 

Nema puteva koji direktno vode do te plaže zbog čega je akcija spasavanja otežan, mada je policija uspjela da prebaci pet preživjelih sa teškim povredama u susjednu bolnicu, rekla je Espinosa. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.