Ubice Baltiću nijesu ostavile šansu da preživi
ilustracija

Rafalima u Kotoranina

Ubice Baltiću nijesu ostavile šansu da preživi

Istražitelji tragaju za ubicom Kotoranina Davorina Baltića (41), koji je usmrćen iz vatrenog oružja 1. januara, skoro sat prije ponoći u Ulici internacionalnih brigada 50 na Vračaru.

Povodom ubistva crnogorskog državljanina oglasio se direktor srpske policije Vladimir Rebić, koji je kazao da sve ukazuje da je u pitanju obračun kriminalnih grupa.

Ubica nije pronađen, ali se, zbog mnoštva podataka i činjenice da je Baltić bio najbliži saradnik vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, počinilac zločina traži među redovima „škaljaraca“.

- Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smio da dam zbog istrage. Činjenica je da je posljednjih mjeseci bilo povezanih slučajeva u obračunu kriminalnih klanova u Beogradu, ali statistika pokazuje da je u 2017. godini bilo 30 odsto manje ubistava nego u prethodnoj godini- rekao je Rebić.

Ubice su pucale iz automatskog oružja u Baltića dok je bio u vozilu i nijesu ostavile šansu da preživi.

Kako je srpskim medijima kazala portparolka Hitne pomoći Nada Macura, policija je u 23.15 sati Hitnoj pomoći predala poziv za intervenciju u Ulici internacionalnih brigada 50, zbog upucavanja, a ljekarska ekipa je na licu mjesta konstatovala smrt.

Tokom uviđaja, utvrđeno je da je riječ o Baltiću, čovjeku kojeg su, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, srpske vlasti potraživale zbog ubistva Cetinjanina Gorana Radomana, koji je likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu. Samo dva mjeseca kasnije - 17. aprila u Budvi se dogodio još jedan zločin. Prema informacijama crnogorskih bezbjednosnih službi, Baltić je već tada bio nedostupan.

Crnogorski istražitelji vjerovali su da iza likvidacije Saše Markovića stoji upravo Davorin Baltić, ali nikada nijesu prikupljeni dokazi za to. Vlasti Crne Gore ostale su na operativnim saznanjima o ovom zločinu, ali su zato njihove kolege iz Srbije Baltića sumnjičile za ubistvo Radomana, koji je bio član „škaljarske grupe“.

Nakon ubistva Markovića, crnogorski istražitelji su došli do informacija da je Baltić blizak sa Južnoafrikancem Gregorijem Ferarisom, koji je osumnjičen za planiranje ubistva biznismena Gorana Đuričkovića.

Osim Ferarisa, uhapšen je i Aleksandar Marković iz Podgorice i oni su pravosnažno osuđeni na ukupno jedanaest godina zatvora. Marković je dobio šest godina, a Feraris pet.

Izvor:Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.