Tramp smatra da sankcije Koreji počinju da djeluju
Donald Tramp

Tramp smatra da sankcije Koreji počinju da djeluju

Predsjednik SAD-a Donald Tramp ocijenio je danas da sankcije uvedene Sjevernoj Koreji počinjue da djeluju, navodeći kao primjer otvaranje sjevernokorejskog vodje Kim Džong Una prema Seulu.

"Sankcije i drugi pritisci počinju da imaju veliki uticaj na Severnu Koreju", napisao je Tramp preko Tvitera.

Čovjek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom. Možda je to dobra vijest, možda nije, vidjećemo", napisao je Tramp, nazivajući sjevernokorejskog vodju Kin Džong Una rečima koje često koristi za njega.

Seul je danas predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na sportski događaj, sjevernokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne mjere i u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dvije zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.