Poznati glumac u rodnom Bijelom Polju pomaže oko imanja, mantije omiljena hrana
Moamer Kasumović

Moamer Kasumović o rodnom kraju

Poznati glumac u rodnom Bijelom Polju pomaže oko imanja, mantije omiljena hrana

Glumac Moamer Kasumović kojeg je proslavila uloga u seriji „Lud, zbunjen, normalan“ u intervjuu za magazina AZRA govorio je između ostalog o Crnoj Gori, Bijelom Polju, ličnim željama i ukusima.

U Sarajevo je iz rodne Crne Gore došao 1996. godine, gdje je završio srednju školu,a potom i Akademiju scenskih umjetnosti. Kaže da je jako vezan za rodno BIjelo Polje.

–Često sam u Crnoj Gori. Čim imam više slobodnog vremena idem dolje. Tamo žive moji roditelji i pokušavam da svaki slobodan minut provedem s njima. S obzirom na to da su penzioneri, na ovaj način pokušavamo nadoknaditi sve ono što nismo mogli zajedno da radimo dok sam ja studirao ili dok su oni radili - priča Moamer za Azru.

Podsjetimo, Kasumović je i dobitnik Trećejanuarske nagrade za 2016. godinu, najvećeg opštinskog priznanja kao jedan od najistaknutijih glumaca sa ovih prostora.

Vrijeme u rodnom kraju provodi radno.

– Oko kuće ima mnogo posla. Pokositi travu na dužinu za koju moja mama misli da je ispravna, pomoći ocu oko ribnjaka, otići u gljive, planinariti… Naravno, kad završim s pomaganjem oko imanja, obično se bavim knjigama, ponekad nešto nacrtam - kaže glumac.

Skoro jednako uživa u kulinarskim specijalitetima Sarajeva i Bijelog Polja.

– Hrana je veoma slična. Eventualna razlika je u načinu pripreme. Ono po čemu se Bijelo Polje može pohvaliti su ribice (jelo nema nikakve veze s ribom. To je isto kao kad sam ja mislio da se pače pravi od pačetine). Ribice najviše podsjećaju na mantije ili ovdje u BiH na buredžike, ali ribice su ribice. Inače, originalni naziv za to je teheranska pita - objasnio je Moamer.

Budući da je odrastao u porodici gdje prevladavaju žene, jer ima sestre: Mirhu, Lejlu i Rejhanu smatra da je u prednosti.

– Nekada su me nervirale, nekada nisu, a sada sam mišljenja da je muško siromah ako nema sestru - ističe glumac koji je zahvalan na iskrenom odnosu koji je imao sa svojim ocem.

– Ono što mogu da izdvojim jeste da nas roditelji nikada nisu tjerali ni na šta. Uvijek su pratili naše impulse i podržavali nas onakve kakvi jesmo, tako da sam gradio iskren odnos s ocem, s ljubavlju i razumijevanjem, ali uz međusobno poštovanje. Moj otac bi sigurno bio sretniji da sam ja pravnik ili doktor, ali Bože moj, dobio je glumca - priznaje Bjelopoljac.

I sam ima želju da se ostvari u ulozi roditelja, jer je kaže, naša osnova je produženje vrste., i ko tu želju nema, smatra 

Kaže da se čovjeku ukusi mijenjaju s godinama a na pitanje kako se on nosi sa svojima kaže:

– Šta su godine? To je budalaština koju je neko izmislio da nam uzima pare. Kao, završio si fakultet, ženi se, onda rađaj djecu, uzmi kredit i umri, jer si star, a niko se ne pita da li to stvarno želim, koje su njene ili moje iskrene želje. Na to ne pristajem - kaže za Azra.ba Kasumović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.