Godinu obilježile medalje mlađe kategorije odbojkaša, uručene nagrade
Foto: OSCG

Delić i Rovčanin najbolji u 2017.godini

Godinu obilježile medalje mlađe kategorije odbojkaša, uručene nagrade

Član Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić najbolji je odbojkaš, dok je Milana Rovčanin iz Luke Bar najbolja odbojkašica Crne Gore u 2017. godine, u tradicionalnom izboru Odbojkaškog saveza.

Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, a bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije.

"Nagrada mi mnogo znači, predstavlja satisfakciju za uloženi trud. Zahvalio bih se mom klubu, drago mi je što sam bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti taj rezultat", kazao je Delić.

Rovčanin, koja je i prošle godine bila najbolja, osvojila je u prethodnoj sezoni prvenstvo i Kup Crne Gore, a bila je i na širem spisku ženske seniorske reprezentacije.

"Čast mi je što sam i ove godine proglašena za najbolju odbojkašicu. Sa Lukom Bar osvojila sam dublu krunu, ove sezone nijesmo najbolje startovali. Podmlađena je ekipa, ali ima još dosta vremena i prostora da se uigramo", kazala je Rovčanin.

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2017. godinu izabran je Nemanja Peruničić iz Budućnost Capital Plaze.

Peruničić (2001.godište) je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

"Hvala klubu i saigračima, bez kojih ne bih mogao dobiti priznanje. Hvala i savezu što me je izabrao za najperspejktivnijeg odbojkaša. Nastojaću da opravdam priznanje i ispunim očekivanja", kazao je Peruničić.

Najperspektivnija odbojkašica je Mina Dragović iz Morače, koja je u prethodnoj sezoni bila član kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu i juniorske reprezentacije bronzane sa Balkanijade.

Bila je i na sisku seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu.

Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

"Puno mi znači priznanje, to je nagrada koa je krunisala moj dosadašnji rad. Inspirisaće me da nastavim da radim, očekivanja su veća. Ova godina je za mene bila odlična, nadam se da će i naredna biti slična", kazala Dragović.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da su odbojkašku 2017. godinu obilježile su mlađe kategorije koje su osvojile tri medalje na Balkanskim prvenstvima.

"Seniori i seniorke igrali su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali u konkurenciji evropskih zlatnih i bronzanih nijesu uspjeli. Svjetska liga i Evropska liga je donijela polovičan uspjeh, ali je i trend napretka evidentan. Sve mlađe selekcije, njih šest, učestvovalo je na Balkanskim prvenstvima, a četiri i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Najveći uspjeh su napravile kadetska i juniorske selekcije",kazao je Pajković.

On je istakao da su ambicije za 2018. godinu velike.

"Želimo da nas bude više, da budemo bolji i da iskoristimo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine, ali moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema tom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad, i novac", kazao je Pajković.

On se zahvalio Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu na velikoj pomoći i razumijevanju.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.