Bijelo Polje: Održana komemorativna sjednica povodm smrti Nebojše Miloševića
Foto: Sajt Opštine Bijelo Polje

Ostavio prepoznatljiv trag

Bijelo Polje: Održana komemorativna sjednica povodm smrti Nebojše Miloševića

Povodom smrti nekadašnjeg istaknutog sportiste, uglednog sportskog radnika i privrednika Nebojše Miloševića danas je u Bijelom Polju održana komemorativna sjednica.

Komemorativnu sjednicu je otvorio Aleksandar Žurić predsjednik Opštine Bijelo Polje, a o životnom putu pokojnog Miloševića govorio je Milovan Novović, prenosi opštinski sajt.

"Milošević je košarkašku karijeru započeo i završio u Jedinstvu. Nakon odlaska na studije arhitekture u Sarajevo uspješno je igrao za Alhos, odakle dolazi u Vardu iz Višegrada a zatim više sezona uspješno igra za barski Mornar. Ipak, najveće svoje košarkaške igračke domete napravio je u Grčkoj, gdje je nastupao za ekipu Esteros. Bio je među najboljim košarkašima u ovoj zemlji", kazao je Novović.

Proglašen je za najboljeg igrača Grčke, što je rijetko i privilegija i što je malo kome polazilo za rukom. Košarkašku karijeru završio je u matičnom Jedinstvu koje je u to vrijeme nosilo ime Jugotes TNN.

"Za one koji pamte to vrijeme, ne treba da podsjećam kako je nas nekoliko entuzijasta zajedno sa Tarzanom i Nebojšom stvorilo od one hale u Nedakusima i kluba Jugotes, odnosno Jedinstva stvorilo prepoznatljiv brend u ondašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Nakon okončanja igračke karijere igrao je rekreativno za veterane Bara", naglasio je Novović.

Milošević je zbog uspješnih nastupa proglašavan dva puta za košarkaša Crne Gore i sportistu Bara. To je počast koja se zaslužuje, a ne dobija, a Nebojša je to, naglasio je Novović, zaslužio kao rijetko koji košarkaš. Bio je i dugogodišnji član predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore kao i međunarodni FIBA delegat, bio je i u upravama Jugotesa i Mornara.

"Inače, potiče iz košarkaške porodice Milošević, pored njegovog brata uspješni košakrkaši su i danas njegovi sinovi Stevan, Nemanja i Dušan. Bio je nadaleko priznati arhitekta, jedan od najboljih u Crnoj Gori. Radni staž je počeo kao profesor u jednoj srednjoj školi u Bijelom Polju a zatim nekoliko godina proveo u ovdašnjem Zavodu za urbanizam, a onda isti posao radio u Zavodu za izgradnju Bara. Zbog svog znanja u ovoj oblasti postao je predsjednik Udruženja inženjera Crne Gore", rekao je on na komemoraciji.

Posvetio se privatnom poslu i zajedno sa bratom Tarzanom uspješno je vodio firmu Jugotes. Nakon toga osnovao je firmu u Baru, Basketing biro za arhitekturu.

"Sve što je radio i gdje god da je bio, Nebojša je radio sa uspjehom i ostavljao svoj prepoznatljiv trag. Sa suprugom Snežanom i tri sina, živio je u Baru. I ako će počivati pod barskim suncem, Nebojša će i dalje svojim velikim dijelom biti naš Bjelopoljac, jedan od uspješnijih koji je ovaj grad iznjedrio. Srećna je porodica Milošević što je imala ovakvog Nebojšu, a naš grad je srećan što je bio njegov dio. Gradu Bijelom Polju neka je na ponos što je iznjedrio ovakvog čovjeka i sportistu", zaključio je Novović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.