Intenzivnija borba protiv organizovanog kriminala u narednoj godini
Foto:Uprava policije

Nuhodžić i Stojanović zadovoljni rezultatima

Intenzivnija borba protiv organizovanog kriminala u narednoj godini

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da je zadovoljan radom policije u ovoj godini jer su rezultati rada po svim linijama policijskog angažovanja bili dobri.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović održali su danas redovni prošireni Kolegijum Uprave policije MUP-a u policijskom kampu na Zlatici. Proširenom kolegijumu su prisustvovali najbliži saradnici ministra i direktora i rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policije MUP-a i organizacionih jedinica na terenu.

Na proširenom Kolegijumu sagledani su rezultati rada Uprave policije od početka 2017. godine, a takođe tema su bili i tehničko – kadrovska opremljenost policijske organizacije.

prosirenikolegijum2

Foto:Uprava policije

-Zajedničko angažovanje i sadejstvo policijskih organizacionih jedinica doprinijeli su porastu stepena povjerenja u policiju, koje se dodatno može jačati još neposrednijom i boljom saradnjom sa građanima. Policija je bila na nivou zadatka - ocijenio je ministar, kako u kompleksnim i složenim situacijama tako i u poslovima iz svoje nadležnosti vezano sa spoljnopolitičke uspjehe naše države a koji se tiču članstva Crne Gore u NATO i posjete potpredsjednika SAD-a Majka Pensa Crnoj Gori kao i drugih visokih zvaničnika iz inostranstva.

-Trend dobrih rezultata se mora nastaviti i u narednom periodu, a oni mogu biti još bolji uz maksimalno angažovanje službe shodno prioritetima među kojima su najvažniji borba protiv organizovanog kriminala. Policija će u tim naporima, uz očuvanje i jačanje integriteta, imati podršku ministra u radu i djelovanju, kao i u poboljšanju materijalno – tehničkih uslova i opremljenosti kako bi taj rad bio u skladu sa savremenim standardima", saopšteno je.

prosirenikolegijum4

Foto:Uprava policije

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je kazao da je policija u godini punoj bezbjednosnih izazova pokazala spremnost i sposobnost da očuva mir, riješi teška krivična djela i predano radi na prevenciji kriminaliteta.

"Rezultati rada u svim sektorima ovoj godini su bili dobri, ali  borba protiv organizovanog kriminala koja se nastavlja u narednoj godini mora biti intenzivirana, uz pojačani operativni rad na terenu. Rješavanje najtežih krivičnih djela, među kojima su i djela protiv života i tijela, takođe ostaje prioritet u radu, a posebno ona koja su nastala kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa", kazao je Stojanović.

Direktor policije je konstatovao da ima pomaka u rasvjetljavanju pojedinih ubistava počinjenih u prethodnom periodu, te kazao da se na rješavanju ovih krivičnih djela mora raditi svakodnevno, kako bi se došlo do kvalitetno materijalizovanih dokaza za procesuiranje.

prosirenikolegijum3

Foto:Uprava policije

"Osim represije i preventivnih aktivnosti važan segmet u borbi protiv OKG igra i postupak ispitivanja porijekla imovine članova OKG i bezbjednosno interesantnih lica. Budući da organizovani kriminal ne poznaje granice, operativna i kvalitetna međunarodna policijska saradnja, koja je igrala značajnu ulogu na rasvjetljavanju nekoliko teških krivičnih djela, treba da bude nastavljena u istom intenzitetu, kako bi rezultati rada i napora koje ulaže policija bili u što skorije vrijeme vidljivi i valorizovani", naveo je Stojanović.

Na kraju proširenog Kolegijuma, kako je saopšteno, su usvojeni zaključci o konkretnim aktivnostima radi sprovođenja prioritetnih i drugih policijskih poslova i zadataka u narednom periodu

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.