Erdogan: SAD što prije da isprave svoju grešku
Erdogan, foto:AA

O Jerusalimu

Erdogan: SAD što prije da isprave svoju grešku

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je poziv Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da uoči solidarnost koja je pokazana kroz rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN), te da što prije ispravi svoju grešku.

Erdogan danas boravi u posjeti jugoistočnim turskim gradovima, a nakon posjete Hakkariju, doputovao je u Sirnak, gdje se na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) obratio okupljenim građanima.

“Kao i tokom istorije, ako bude bilo potrebno mi ćemo zaštiti pravo na Jerusalim i kopta, i pravoslavaca, i katolika. Nećemo dozvoliti onima koji Jerusalim žele pretvoriti u lokvu krvi”, rekao je Erdogan, javlja Anadolija.

Turski predsjednik se osvrnuo i na rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) kojom je odbačena odluka američkog predsjednika Donalda Trampa, kojom je Jerusalim priznao kao glavni grad Izraela.

“Američku administraciju pozivam da što prije uoči solidarnost koja je pokazana na Generalnoj skupštini UN-a, i da ispravi svoju grešku. Svaki napravljeni korak pokazuje da od insistiranja na greškama i povećavanja tenzija niko nema nikakve koristi”, poručio je Erdogan.

Podvukao je kako provokativni nastupi izraelske i američke administracije usrećuju samo fanatike i terorističke organizacije u regionu.

“Od ovakvih razmaženih stavova, zadovoljstvo osjete samo oni koji se hrane krvlju, suzama i sukobima”, poručio je turski predsjenik Erdogan. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.