Ledena fantazija: Za stvaranje ledenih skulptura utrošeno 180 tona leda (FOTO)
Foto:Anadolija

Sankt Peterburg

Ledena fantazija: Za stvaranje ledenih skulptura utrošeno 180 tona leda (FOTO)

Na Petropavlovskoj tvrđavi u Sankt Peterburgu danas je otvorena “Ledena fantazija 2018“, izložba skulptura izrađenih od leda.

Skulpture od leda koje prikazuju najveće znamenitosti Sankt Peterburga, legendarna bića i likove iz bajki izradili su ruski vajari, dobitnici međunarodnih priznanja na festivalima i izložbama u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Kanadi, Kini..., javlja Anadolija.

Skulpture su smještene u posebno izrađenom šatoru u kojem će, zahvaljujući moćnim rashladnim uređajima, temperatura uvijek biti ispod nula stepeni Celzijusa.

Za izradu skulptura utrošeno je 180 tona leda, a posjetioci će u prelijepim ledenim skulpturama moći uživati do 4. februara 2018. godine.

Foto:Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.