Od sada i OVU osobu možete blokirati na Fejsbuku
Ilustracija

Bilo je nemoguće

Od sada i OVU osobu možete blokirati na Fejsbuku

Blokirati glavno lice Facebooka, Marka Zuckerberga, bilo je nemoguće i to je bila jedna od zanimljivijih činjenica o ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži.

 Izgleda da je tome sada ipak došao kraj jer ga sada može blokirati svako, baš kao i njegovu suprugu Priscillu Chan, koja je takođe neko vrijeme bila imuna na tu opciju.

Korisnici Facebooka neko su vrijeme imali mogućnost blokirati bilo koji račun, ali u septembru ove godine ispostavilo se da je račun osnivača Facebooka bio imun na blokiranje. Svi oni koji su ga htjeli blokirati i kojima su smetale njegove objave i live videozapisi, obično bi se u pokušaju blokiranja njegovog profila susreli s porukom: Ovaj se profil trenutno ne može blokirati.

Kompanija Facebook odlučila je ukinuti tretman najviše rangiranih osoba u hijerarhiji kompanije i dopustiti svim korisnicima širom svijeta da ih, ako to žele iz bilo kojih razloga, blokiraju.

Facebook je tvrdio kako nije riječ o namjeri, već je problem ležao u bugu koji je nastao zbog prevelikog broja blokada pojedinih korisnika. Kada jedan profil blokira prevelik broj ljudi, onda blokada prestaje funkcionisati, navode iz Facebooka.

Prije nekoliko dana čelnik kompanije The Next Web, Matt Navarra, objavio je na Twitteru kako je uspješno blokirao tvorca Facebooka.Ako Zuckerberga odlučite blokirati, očekujte poruku sadržaja "Blokirali ste Mark Zuckerberga.  Žao nam je što ste imali ovo iskustvo".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.