Bivši rukometni reprezentativac Crne Gore posrednik u švercu preko 200 kilograma kokaina
Aleksandar Svitlica

Pod istragom

Bivši rukometni reprezentativac Crne Gore posrednik u švercu preko 200 kilograma kokaina

Bivši crnogorski rukometni reprezentativac Aleksandar Svitlica pod istragom je njemačkog suda zbog saučesništva u švercu 200 kilograma kokaina.

Njemačko tužilaštvo tereti Svitlicu da je prvooptuženima za šverc pomagao u vidu rezervacija avionskih letova, prevodioca i pozajmljivanja velikih svota novca.

Optuženi rukometaš je bio na saslušanju u Njemačkoj 16. novembra, nakon čega je proveo jednu noć u pritvoru, a potom pušten na slobodu zbog toga što se radilo o saslušanju o saučesništvu.

Svitlica je rođen 1982. godine u Prijepolju, za reprezentaciju Crne Gore nastupao je 30 puta, a trenutno brani boje njemačkog Mindena.

"Moj klijent nema ništa sa švercom droge. Ni u kom slučaju nije pomoćnik toj grupi, a novac koji se pominje nema nikakve veze sa drogom", rekao je njegov advokat Holger Roštek njemačkim medijama.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.