Evo zbog čega morate imati seks bar jednom nedjeljno
Ilustracija

Zbog zdravlja

Evo zbog čega morate imati seks bar jednom nedjeljno

Zaključak nove studije o uticaju seksa na zdravlje je da treba voditi ljubav najmanje jednom nedjeljno da bi seks povoljno uticao na zdravlje.

Naučnici Univerziteta Kalifornija u San Francisku pratili su seksualni život 129 žena. Ispitanice su davale podatke o zadovoljstvu svojom vezom, kao i o konfliktima, podršci koji imaju od partnera i o intimnosti. Kada su uporedili testove krvi, ispostavilo se da su one koje su imale seks bar jednom nedjeljno imale znatno duže telomjere, koji se smatraju odgovornima za starenje.

Tokom godina, telomjeri u ćelijama propadaju i skraćuju se kao rezultat starenja, ishrane, pijenja alkohola..., kažu naučnici.

Redovan seks može da popravi starenje i da produži telomjere, održavajući tako ćelije zdravima.

Ova mala studija, naravno, zahtijeva dodatna istraživanja.

Večernje novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.