Demokrate: Ustavni sud potvrdio da je DIK produžena ruka DPSa

Ponavlja se glasanje na jednom biračkom mjestu u Tuzima

Demokrate: Ustavni sud potvrdio da je DIK produžena ruka DPSa

Ustavni sud Crne Gore donio je odluku kojom se usvaja žalba Demokrata, ukida rješenje DIK-a od 1. decembra 2017. godine, poništava i nalaže ponavljanje izbornog postupka na biračkom mjestu broj 123-A „MZ Vranj“, u opštini Tuzi.

Nakon slične odluke koju je Ustavni sud nedavno donio za Petnjicu, ovo je već druga odluka za kratko vrijeme koja potvrđuje ispravnost argumentacije Demokrata, ali i ostalih, na osnovu koje smo tvrdili da su lokalni izbori održani 26. novembra protekli u nedemokratskoj atmosferi i uz kršenje izbornih prava i procedura - saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

"Na ovaj način, Ustavni sud je potvrdio da je Državna izborna komisija ništa drugo do partijska ćelija i produžena ruka Demokratske partije socijalista, koja svoje odluke donosi većinom glasova onih koji ne odlučuju na osnovu Ustava i zakona, već na osnovu partijskih direktiva.", zakljućuju iz Demokrata.

IMG20171219151456

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.