Agencija: Polugola Soraja dobra za ljudsko zdravlje (18+)
Soraja

Odgovor na pritužbe Alternative

Agencija: Polugola Soraja dobra za ljudsko zdravlje (18+)

Na pritužbe da televizija PINK M emituje neprimjeren sadržaj i zahtjev Alternative Crne Gore da se toj televiziji zabrani rad Agencija za elektronske medije je odgovorila da je Pink označio da sadržaj nije za mlađe od 18 godina te da su razgolićene gošće prikazivane u "cilju obrazovanja o seksualnosti i zbog ljudskog zdravlja".

Alternativa  Crna Gora je 7. novembra podnijela prijavu Agenciji za elektronske medije protiv emisije "AmiG SHOW" jer je "jedna od gošći koja se odaziva na ime 'Soraja' bila polugola, obnaženih grudi u toku čitave emisije".

Ta partija je podnijela prijavu i protiv emisije "Zadruga", koja se takođe emituje na TV Pink M, zbog konstantnog psovanja i vrijeđanja koje su prikazivane u terminu kada djeca gledaju televiziju.

Kako je objavila Alternativa od Agencije su juče dobili odgovor, u kome se navodi da je TV PINK M uredno označio pomenute emisije oznakama 18+ što im daje za pravo da takav sadržaj prikazuju. 

"Takođe, Sorajine grudi su u emisiji, po mišljenju Agencije za elektronske medije, prikazivane u "cilju obrazovanja o seksualnosti i zbog ljudskog zdravlja" (strana 3, tačka 6, pasus 4). Iako "AmiG SHOW" po mišljenju Agencije predstavlja "jeftinu zabavu, humor najnižeg estetskog i sadržajnog nivoa" (tačka 7.) - "sadržaj" emisije je bio "adekvatno raspoređen" po odluci Agencije", saopštili su iz Alternative i dodali:

"Alternativa može da pretpostavi gdje je gledao Direktor Agencije za elektronske medije G-din Abaz Džafić kada je donio odluku da je "raspored emisije bio pravilno raspoređen", ali se ne možemo složiti da je ženska osoba koja se odaziva na ime "Soraja" bila polugola "zbog ljudskog zdravlja". Sigurni smo da se na ovaj način degradira TV program u Crnoj Gori. Ne treba zaboraviti da je psihološki uticaj prostakluka mnogo duži i ostavlja posljedice na dugi rok. Ovakve prostakluke gledaju djeca svih građana Crne Gore, bez obzira na političku, nacionalnu i vjersku pripadnost".

Napominju da se neće žaliti u zakonski predviđenom roku jer smatraju da smo dokazali šta smo željeli.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.