Kašika meda dnevno za dobro zdravlje i dobru liniju
ilustracija

Kašika meda dnevno za dobro zdravlje i dobru liniju

Da kašika meda unijeta svakoga dana sa vodom, čajem ili jabukovim sirćetom snaži prirodnu odbranu organizma, odavno je poznato. Ali malo ko zna da je kašika prava mjera!

Upravo ova količina pčelinjeg proizvoda podiže nivo antioksidanasa, važnih u borbi protiv brojnih bolesti.

Med sadrži različite količine polifenola, antioksidanasa za koje se smatra da štite od srčanih, ali i drugih bolesti, pokazuju istraživanja.

Istovremeno, ova količina dovoljna je da zadovolji potrebu za slatkim, što je vrlo važno za sve one koji jedu mnogo poslastica. Ova količina, takođe, neće uticati na vašu liniju.

Izračunato je da ljubitelji slatkiša godišnje pojedu u prosjeku oko 75 kilograma poslastica. Za njihovo zdravlje bi bilo dobro da makar dio toga zamijene medom, poručuju stručnjaci,pišu Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.