Podgorica: U automobilu pronađena bomba, spriječena likvidacija, dva lica uhapšena
Ilustracija

Sinoć oko 22 i 30

Podgorica: U automobilu pronađena bomba, spriječena likvidacija, dva lica uhapšena

Podgorička policija spriječila je nastavak sukoba zaraćenih kriminalnih klanova i uhapsila Miloša Vidmara i Miloša Radovića (28), bezbjednosno interesantne osobe.

U sklopu pojačanih mjera i radnji koje se već više mjeseci preduzimaju u cilju sprječavanja sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa, službenici CB Podgorica su, postupajući shodno operativnoj informaciji, 14.1decembra oko 22 sata i 30 minuta ulici IX crnogorske brigade u Podgorici, izvršili kontrolu Vidmara i Radovića koji su se nalazili u  automobilu „VW Golf IV“, podgoričkih registarskih oznaka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije prilikom detaljne kontrole vozila, ispod vozačevog sjedišta uočena je improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, izrađena tako da se aktivira na daljinsko upravljanje.

"Nakon izvršene kontrole preduzete su radnje na obezbjeđenju lica mjesta do dolaska službenika Grupe za antiteroristički pregled koji su izvršili protivdiverzioni pregled vozila. Službenici Grupe za ATP su tom prilikom izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom ova dva lica pronađeni su mobilni telefoni koji su takođe oduzeti od njih.

Sve što je oduzeto biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

"O svim činjenicama u vezi predmetnog događaja je odmah obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičena lica liše slobode i da mu se nakon sprovedene kriminalističke obrade privedu uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.