Batistuta: Zbog nesnosnog bola sam tražio da mi amputiraju noge

Legendarni fudbaler otvorio dušu

Batistuta: Zbog nesnosnog bola sam tražio da mi amputiraju noge

Nekada sjajni argentinski fudbaler Gabrijel Omar Batistuta (48) za španske medije je još jednom otkrio kroz kakav je pakao prolazio nakon što se oprostio od profesionalnog bavljenja sportom.

Zbog nesnosnih bolova u nožnim zglobovima kaže da je u jednom trenutku od doktora tražio da mu amputiraju noge.

"Moj odnos s fudbalom je bio profesionalan i uzajamno koristan. Dao sam sve od sebe. Imao sam ozbiljnih problema s mojim zglobovima. Na desnom zglobu mi je primijenjena artrodeza. Moja pokretljivost je slaba, ali srećom nemam više toliko bolova", iskren je popularni Batigol, te dodaje:

"Neko vrijeme mi je bilo čak teško da ustanem i odem do kupatila. Uzimao sam mnogo lijekova protiv bolova. Osjećao sam se kao da sam u zatvoru. Glava upravlja svim, ali ne može uvijek riješiti fizičke probleme. Sada sam dobro, sreća zavisi i od mnogih drugih stvari. Pomišljao sam i na amputaciju nogu. Jednog dana sam otišao na kliniku i rekao doktorima da ne mogu više podnositi bol, pa sam ih upitao da li je moguća amputacija.",ispričao je on a prenosi Anadolija.

Blistavu igračku karijeru Batistuta je počeo u argentinskom Old Bojsu, a nastavio u velikanima River Plati i Boka Juniorsu. U Evropu je stigao 2001. godine, tačnije u Fiorentinu čiji je dres nosio narednih devet sezona i ušao u klupsku istoriju sa 207 golova u 333 takmičarske utakmice. Drugi je strijelac "viole" u istoriji kluba, a najbolji u Seriji A sa 152 pogotka. U Romu prelazi 2000. godine i u prvoj sezoni osvaja naslov šampiona Italije. Kratko vrijeme je proveo na pozajmici u Interu, a zatim se otisnuo u katarski Al-Arabi u kojem je 2005. godine okončao karijeru. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 77 utakmica i postigao 54 gola.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.