Zadar: Dobila otkaz jer je pojela dva parčeta pršute
ilustracija

Zadar: Dobila otkaz jer je pojela dva parčeta pršute

Nakon što je pojela dvije kriške prišute, jedna žena dobila je otkaz u prodavnici u Zadru.

Sve je izazvalo burnu reakciju javnosti i mnoge osude poslodavcu koji je posle 11 godina dao otkaz vrijednoj radnici samo zbog dva komada pršute. Suzana Šešo sada je pronašla sreću u inostranstvu, piše Slobodna Dalmacija.

Sudija kome je dodijeljen predmet smatrao je snimak nadzorne kamere koja ju je snimila kako neovlašćeno jede sendvič dovoljno čvrstim dokazom da zasluži otkaz, piše Slobodna Dalmacija. 

Opštinski sud u Zadru je na ponovljenom suđenju odbio tužbu protiv bivšeg poslodavca i vanrednog otkaza koji je dobila 2015, iako joj je u ranijem postupku presudio u njenu korist. Šešo se, posle svega uputila u Austriju, gdje sada radi kao sobarica u Alpima. 

Nakon otkaza je devet mjeseci bila nezaposlena. Iako se još uvijek snalazi, zadovoljna je što je dobila priliku. 

"Uslovi rada su super, plata četiri puta veća nego kod kuće", kaže Suzana Šešo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.