U statui Isusa otkrili poruke stare 240 godina
Foto: Screenshot

U statui Isusa otkrili poruke stare 240 godina

Stručnjaci koji obnavljaju statuu Isusa u španskom selu Sotiljo de la Ribera, u pokrajini Burgos, otkrili su dvije rukom pisane poruke iz 1777. u šupljini u kipu.

Poruke koje je napisao Hoakin Mingez, tadašnji sveštenik katedrale u obližnjem gradu Burgo de Osma, sadrže njegova zapažanja o pitanjima poput ekonomije, religije, politike i kulture, javljaju španski mediji, a prenosi Hina.

Lokalni istoričar Efren Arojo kaže da su se autor poruke kao i umjetnik koji je izradio kip očito nadali da će se poruke u jednom trenutku pronaći, prenosi list El Pais.

Novine su otkriće opisale kao “vremensku kapsulu".

Iako je uobičajeno da skulpture sadrže skrivene prostore krajnje je neobično da one sadrže rukom pisane dokumente, kaže Arojo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.