Italijani jedini ponuđači za žičaru od Kotora do Lovćena

Italijani jedini ponuđači za žičaru od Kotora do Lovćena

Italijanska firma Impresa Pizzarotti & C. SpA proglašena je za jedinog kvalifikovanog ponuđača za gradnju i upravljanje žičarom od Kotora do Cetinja preko Nacionalnog parka Lovćen.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je objavilo javni oglas za pretkvalifikaciju 31. jula, a rok za dostavljanje prijava bio je 16. oktobar, pišu Vijesti.

Na tenderu za pretkvalifikaciju učesnici dokazuju svoje reference, a za one koji se kvalifikuju raspisuje se pravi finalni tender za predviđeni posao.

U slučaju jednog ponuđača tender se može poništiti, ali i posao direktno dogovoriti.

O tome Ministarstvo odlučuje narednih dana.

Firma iz Italije, sa sjedištem u Parmi, kako stoji na sajtu kompanije, postoji već 100 godina. Ima ekspoziture širom svijeta i bavi se građevinskim radovima za termo i nuklearne elektrane, izgradnjom autoputeva i putne infrastrukture, civilnih i vojnih aerodroma, sistema navodnjavanja i hidrauličnog uređenja, brana, industrijske infrastructure.

Između ostalog, gradili su dio aerodroma Šarl de Gol i dio Diznijevog parka u Parizu, zgrade bolnica u Parmi i Pistoji, autoput u Rumuniji, Bergamu i Sirakuzi.

Projekat žičare će se realizovati po modelu DBFOT (projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj i prenesi). Cjelokupna ruta biće podijeljena u tri dionice, sa četiri stanice - Dub, Kuk, Ivanova Korita i Cetinje. Ukupna dužina žičare iznosiće oko 15 kilometara.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.