Oni su najbolji i najperspektivniji odbojkaši u 2017.godini
Foto: OSCG

OSCG saopštio

Oni su najbolji i najperspektivniji odbojkaši u 2017.godini

Član Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić najbolji je odbojkaš, dok je Milana Rovčanin iz Luke Bar najbolja odbojkašica Crne Gore u 2017. godine, saopštilo je Predsjedništvo Odbojkaškog saveza.

Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, a bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije.

Rovčanin, koja je i prošle godine bila najbolja, osvojila je u prethodnoj sezoni prvenstvo i Kup Crne Gore, a bila je i na širem spisku ženske seniorske reprezentacije.

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2017. godinu izabran je Nemanja Peruničić iz Budućnost Capital Plaze.

Peruničić (2001.godište) je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

Najperspektivnija odbojkašica je Mina Dragović iz Morače, koja je u prethodnoj sezoni bila član kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu i juniorske reprezentacije bronzane sa Balkanijade.

Bila je i na sisku seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu.

Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

Svečana dodjela priznanja najboljima i najperspektivnijima u 2017. godini biće održana 26. decembra.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici verifikovalo rotaciju selektora mlađih reprezentativnih selekcija, shodno ranije donešenoj odluci da selektori vode jednu selekciju do njenog izlaznog godišta.

"Prema tome, selektor muške pionirske reprezentacije u narednom periodu biće Predrag Ćorluka, ženske pionirske Marko Radusinović, muške kadetske Srđan Popović, ženske kadetske Nikola Masoničić, muške juniorske Zoran Vukčević i ženske juniorske Časlav Đurović", saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.