Lavice pobijedile Tunis rezultatom 29:23

Protiv Brazila za osminu finala

Lavice pobijedile Tunis rezultatom 29:23

Rukometašice Crne Gore su nakon dva uzastopna poraza uspjele da ostvare pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

“Lavice” su očekivano pobijedile Tunis rezultatom 29:23.

Reakcija na šokantan poraz od Japana je bila dobra, rukometašice Crne Gore su savladaleTunis i upisale drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nije bilo lako kako bi se moglo zaključiti po konačnom rezultatu, jer je vicešampion Afrike stvorio neočekivano mnogo problema "lavicama".

Tunis je u drugom poluvremenu nekoliko puta izjednačio, a posljednji put je bio u igri u 48. minutu, kada je Muna Šeba uz dosta sreće savladala Ljubiccu Nenezić iz sedmerca i smanjila na 21:20.

Tada je Crna Gora odgovorila serijom 4:0 i riješila meč, a najveću razliku je stekla 15 sekundi prije kraja, prvim golom Đurđine Malović na šampionatu za 29:22. U finišu je i odbrana bila konačno prava, pokrivene su rupe koje su bile previše evidentne protiv Japana i većim dijelom meča sa Tunisom.

Milena Raičević je bila najefikasnija sa devet golova, a sedam je dala Katarina Bulatović. Kod protivnica je najbolja bila bivša golmanka Budućnosti Ešraf Abdala sa 16 odbrana i jednim sedmercem.

Crna Gora u petak u 17.45 igra meč odluke sa Brazilom. Pobjeda je vodi u osminu finala, a moguće je da će joj i remi biti dovoljan.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.