Zaključani Wi-Fi nije više problem, postoji način da ga otključate
Ilustracija

Zaključani Wi-Fi nije više problem, postoji način da ga otključate

Aplikacija imena Instabridge popularna je jer pomaže u otkrivanju šifri za bežični internet.

Kad je otvorite, pojaviće vam se popis W-Fi pristupnih tačaka na mreži, gdje možete pročitati naziv ulice u kojoj se nalazi ta bežična mreža, potom i informacije o brzini downloada i uploada, a i naziv same pristupne tačke i šifra. Kad nađete najjači signal, u samo nekoliko jednostavnih koraka možete doći do šifre i pristupa Wi-Fiju.

Kako piše N1, kad se želite spojiti na mrežu čiju šifru nemate, tapnete na okruglu plavu tipku, čime pristupate listi sa svim obližnjim dostupnim mrežama kojima možete pristupiti zahvaljujući aplikaciji. Lista sadrži naziv pristupnih tačaka, a u produžetku nude i tipku koja vas vodi u Google Maps, pritiskom na što se pokreće aplikacija Mapsa, koji vam nudi rutu kako doći do te pristupne tačke.

Dodirom na naziv pristupne tačke možete pogledati kakav je protok interneta, tačna adresa te radi li se o restoranu, kafiću ili čemu trećem, kao i samu šifru bežične mreže.

Ipak, ovako lagano „kačenje“ na javne wi-fi mreže nosi svoje rizike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.