Ulica Bijelog Polja najljepša u Crnoj Gori(FOTO)
Foto: Kodex, Ulica ispred kuće Rista Ratkovića

Studenti FVU stvaraju kulturnu atrakciju

Ulica Bijelog Polja najljepša u Crnoj Gori(FOTO)

Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran počeli su sa realizacijom street art projekata u opštini Bijelo Polje.

Studenti su oslikali ulicu ispred kuće Rista Ratkovića, tvorca prvog modernog romana u Crnoj Gori i jednog od najznačajnih crnogorskih pjesnika.

24726581102153660176116041443432841n

Foto: Kodex

Tridesetak studenata je pod mentorstvom profesora Fakulteta vizuelnih umjetnosti oslikavalo pomenutu ulicu, poigravajući se bojama, paternima i stihovima čuvenog pjesnika, tranformišući na taj način prostor u svojevrsnu umjetničku, kulturnu i turističku atrakciju.

2472662810215365152229970686861236n

Foto: Kodex

Osim toga, oni su krenuli i u realizaciju drugih aktivnosti poput izrade mozaika na stambenim zgradama, dajući im na taj način jedan potpuno drugačiji vizuelni identitet - saopšteno je iz Atlas grupe.

IMG9877

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta "Multimedijalni studio" koji realizuje FVU, a koji finansiraju ministarstva prosvjete i nauke sredstvima koje je obezbijedila Svjetska banka.

IMG9878

Podsjetimo,studenti FVU su farbali i ukrašavali kutije za struju koje sada izgledaju kao ilustracija knjige.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.