Roćen na međunarodnom skupu Komunističke partije Kine sa svjetskim političkim partijama
Roćen sa liderima svjetskih političkih partija

Roćen na međunarodnom skupu Komunističke partije Kine sa svjetskim političkim partijama

Član Predsjedništva DPS Crne Gore Milan Roćen učestvovao je u svojstvu specijalnog predstavnika Predsjednika DPS Mila Đukanovića na velikom međunarodnom skupu u Pekingu od 30. novembra do 3. decembra pod nazivom “KP NR Kine u dijalogu na visokom nivou sa svjetskim političkim partijama”, koji je otvorio Generalni sekretar KP i predsjednik NR Kine Si Đinping.

Kako je saopšteno iz DPS-a, ovaj događaj je organizovan u skladu sa odlukama nedavno održanog 19-og kongresa KP Kine na kojem je utvrđena razvojna strategija zemlje u narednih pola vijeka, sa ambicijom da se napravi plan zajedničke izgradnje boljeg i ljepšeg svijeta sa svima u svijetu koji to žele.

Glavna tema je bila “ Zajednički rad na izgradnji društva zajedničke budućnosti za čovječanstvo i ljepši svijet: odgovornost političkih partija.”

"Na skupu koji je okupio predstavnike preko 250 partija i pokreta sa svih kontinenata iz 120 zemalja, kako vladajućih tako i opozicionih, različitih ideoloških i programskih profilacija, ideja domaćina je dobila punu podršku, koja je izražena i kroz dokument pod nazivom “Pekinška inicijativa.”

Tokom boravka u Pekingu Roćen je imao niz kontakata sa predstavnicima domaćina i drugim učesnicima konferencije, u čijem radu je učestvovao i savjetnik za politički marketing DPS-a Filip Đuranović",saopšteno je iz DPSa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.