Evropski kvalitet javnih usluga biće realnost u CG, a ne želja
Karimov i Pribilović

Potpisan Memorandum o razumijevanju između MJU i ASAN

Evropski kvalitet javnih usluga biće realnost u CG, a ne želja

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i predsjednik Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije (ASAN), Inam Karimov danas su potpisali Memorandum o razumijevanju između Ministarstva javne uprave i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije (ASAN) pod rukovodstvom predsjednika Republike Azerbejdžan.

"Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva javne uprave Crne Gore i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije pod predsjednikom Azerbejdžanske Republike (ASAN), o saradnji i uspostavljanju naprednog mehanizma pružanja javnih usluga, koji smo danas potpisali otvaramo novo poglavlje u bilateralnim odnosima sa Republikom Azerbejdžan, ali i reformi javne uprave u Crnoj Gori. Evropski kvalitet javnih usluga koje će imati građanke i građani Crne Gore više neće biti stavka na spisku želja, već realnost koja će obezbijediti ukupan društveni razvoj i novi kvalitet života za naše građane. Ključni mehanizam za ostvarenje tog cilja je otvaranje više centara „one stop shop“ u Crnoj Gori.  I danas smo stavili potpis da ti centri budu po azerbejdžanskom modelu", kazala je ministarka Pribilović.

 Karimov je istakao da je potpisivanjem Memoranduma dodat još jedan stub, temelj bilaterarnoj saradnji između Azerbejdžana i Crne Gore.

"Azerbejdžan je prije pet godina krenuo u reformu javne uprave i učino javnu upravu, modernijom efikasnijom. Naš krajni cilj je da imamo javnu upravu koja će što bolje opsluživati građane. Projekat Azerbejdžanska mreža pristupa državnim službama, ASAN XIDMET, koju trenutno čini 11 upravnih mjesta širom zemlje, je 2015. godine nagrađena od strane Ujedinjenih Nacija nagradom Public Service Award, nagrada za najznačajnije unapređenje javnih usluga na svjetskom nivou, kao prvi projekat ovakvog tipa.  Azerbejdžan je svjestan da je Vlada Crne Gore stavila reformu jave uprave na visokoj ljestvici i uvjeren sam da ćemo u budućnosti imati zajedničke uspjehe" , istakao je Karimov.

Iz MJU je saopšteno da je svrha Memoranduma o razumijevanju jačanje saradnje u oblasti javnih usluga i uslove za kreiranje „one stop shop“ centara u Crnoj Gori za pružanje javnih usluga po modelu „ASAN Xidmat“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.