Bošnjak: Manipulacije oko izdavanja licenci taksistima u Glavnom gradu
Branka Bošnjak

Bošnjak: Manipulacije oko izdavanja licenci taksistima u Glavnom gradu

Da se u Glavnom gradu sve aktivnosti gledaju kroz prizmu predstojećih lokalnih izbora i da su u panici kako sustići prednost koju ima opozicija, govori i podatak da nijesu bez opstrukcija i sofisticiranih ucjena sposobni da riješe ni zahtjeve za davanje licnenci taksistima i taksi udruženjima, navodi se u saopštenju Branke Bošnjak, odbornice u Skupštini Glavnog grada.

"U saznanju smo da su pojedine taksiste dok su im zahtjevi za licence na čekanju, prinudno angažovali da budu na usluzi aktivistima DPS-a na Cetinju tokom izbornog dana. Jasno je da je odugovlačenje rješavanja zahtjeva samo vid pritiska, a posebno su targetirana pojedina udruženja koja imaju veliki broj angažovanih taksista, kako bi se ucjenama i pritiscima što veći broj njih privolio da podrži vladajuću partiju. Lično sam svjedok da su i tokom protesta DF-a pojedina udruženja se ponašala krajnje neprofesionalno i odbijala su da voze protestante, jer im je bilo tako naređeno od strane vlasnika, koji su bili ucijenjeni, pa su nezgodnu situaciju dovodili vozače taksija koji su morali da se pravdaju",kaže Bošnjak.

Ona u saopštenju dodaje da po stažu najmlađe udruženje, osnovano ove godine, Lider taksi, Jugoslava Lambulićana, "bezbjedonosno interesantne persone, sportskog direktora Migovog favorita FK Zeta, inače pajtaša još čuvenijeg Raja Božovića, naravno da nema ama baš nikakvih problema da dođe do licenci".

"Tom udruženju se licence štancuju, „a zinu“, a ostali su kod Miga na stend baju, da im se prvo propita koliko imaju DPS krvnih zrnaca, pa onda da se odluči da li da im se da licenca, ili da idu na tretman „popravljanja političke krvne slike“.

Mnogo je manipulacija u ovoj oblasti, a da Sekretarijat radi profesionalno, prvo bi trebali utvrditi koliko uopšte taksi vozila treba Glavnom gradu, dati im jasno prepoznatljive TX tablice kako bi se znao tačan broj vozila, propisati jasne standarde i ukoliko je sve transparentno, što vole da kažu nadležni, zašto se bježi od nezgodnih pitanja i ne dozvoljava uvid u donešene odluke. Prioritet za davanje licenci bi trebalo da imaju oni koji imaju višegodišnji staž u ovoj oblasti, a ne oni koji su bliski gradonačelniku, njegovi plemenici i politički podobna lica.  Ali vlast sve pa i ovo koristi kako bi ucjenjivala birače", kaže Bošnjak.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.