Kolega Jekaterine Tihonove potvrdio da je ruski predsjednik njen otac
Jekaterina Tihonova sa kolegom plesačem

Kolega Jekaterine Tihonove potvrdio da je ruski predsjednik njen otac

Kolega plesačice Jekaterine Tihonove iz Svjetske federacije za rokenrol ples (WRRC), izjavio je danas da je ona mlađa kćerka ruskog predsjednika Vladimira Putina, javio je Rojters.

Zvaničnik iz WRRC je to rekao dvije godine nakon što je britanska agencija otkrila rodbinske veze između Tihonkove i ruskog predsjednika.

Zamjenik predsjednika WRRC za pravne poslove Manfred Mohaba kaže da je upoznao Tihonovu kroz zajednički rad u predsjedništvu federacije, a na pitanje da li je ona Putinova kćerka, odgovorio je potvrdno: "Da, poznajem je, naravno".

Na isto pitanje postavljeno drugi put, Mohab je klimnuo glavom i rekao "da".

Rojters navodi da ni Kremlj ni Tihonova nisu komentarisali njihovu vijest. 

Jedan od funkcionera Gasproma, predsjedavajući borda direktora Andrej Akimov, izjavio je za Rojters 2015. godine da je Tihonkova Putina kćerka, da bi potom to demantovao.

Rojters je potvrdio njen identitet preko još dva nezavisna izvora, koji su zahtijevali da ostanu anonimni.

Ni Akimov ni predstavnik Gasproma nisu, takođe, željeli da komentarišu Rojtersovu informaciju.

Putin već godinama vješto krije identitet svoje dvije kćerke Marije i Jekaterine.

Tihonova je prezime preuzela od bake, radi projekte Moskovskog državnog univerziteta, a potpredsjednica je plesačke federacije za proširenje i marketing.

Rojters navodi da je ona jedna od boljih igračica akrobatskog rokenrola i da je udata za Kirila Šamalova, sina jednog od "Putinovih najbližih prijatelja", koji je u poslovima sa naftom stekao bogatstvo od oko milijarde dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.