Uehara: Veliki napredak CG u borbi protiv terorizma
Margaret En Uehara

Ima podršku SAD-a

Uehara: Veliki napredak CG u borbi protiv terorizma

Crna Gora kao NATO članica ima veću odgovornost u borbi protiv terorizma i nasilnog ektremizma, ali, ujedno, uživa i veću podršku Sjedinjenih Američkih Država u tim naporima, kazala je ambasadorka SAD u Podgorici, Margaret En Uehara.

Ona je to saopštila na konferenciji o primjeni crnogorskog krivičnog zakonodavstva u borbi protiv terorizma i nasilnog ektremizma koja se održava u Budvi.

Cilj konferencije je da razmotri važnosti izmjena Krivičnog zakonika u oblasti terorizma, nasilnog ektremizma i učešća crnogorskih državljana na stranim ratištima.

Uehara je kazala da, gotovo svakodnevno, događaji podsjećaju da borba protiv terorizma mora da se nastavi odlučno i čvrsto.

"Prilagođavanjem krivičnog zakonodavstva, Crna Gora je već napravila čvrst zakonodavni okvir za gonjenje pojedinaca koji su uključeni u borbe na stranim ratištima. Naredni korak je da se koriste tradicionalne alatke krivičnog pravosuđa, kao što je oduzimanje imovine i prikrivene operacije kako bi se teroristi zaustavili prije nego što udare", navela je američka ambasadorka, prenosi TVCG.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.