Beranac Žarko Janković oborio Ginisov rekord: Uspio sam!(FOTO)(VIDEO)
Foto: AA, Žarko Janković u Tuzli

Za samo 9,74 sekunde polomio 82 siporeks ploče držeći jaje u ruci

Beranac Žarko Janković oborio Ginisov rekord: Uspio sam!(FOTO)(VIDEO)

Beranac Žarko Janković danas je u Tuzli oborio Ginisov rekord u disciplini tamišivari!

On je za samo 9,74 sekunde polomio je 82 siporeks ploče držeći jaje u ruci.

Žarko je tako oborio rekord Austrijanca Adema Dulasa odnosno polomio je četiri ploče više od prethodnog svjetskog rekorda,

"Vratio sam danas svoj rekord, koji mi je uzeo Austrijanac. Za ovaj poduhvat važni su tehnika, koncentracija, a snaga dođe sama po sebi˝, rekao je Janković.

235618038906520744249524442985142030480225n

Janković je ranije kazao za ovaj događaj se pripremao aktivno jer je želio da gradu i državi vrati svjetski i Ginisov rekord u teškoj disciplini. 

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku na tom putu.

Pogledajte njegov nastup u Tuzli:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.