Sud presudio: Bivša supruga da vrati Bersluskoniju 60 miliona eura
Veronika i Silvio

Sud presudio: Bivša supruga da vrati Bersluskoniju 60 miliona eura

Sud je naložio bivšoj supruzi Silvija Berluskonija, Veroniki Lario, da italijanskom političaru i biznismenu vrati 60 miliona eura, odnosno dio onoga što je dobila nakon razvoda na ime alimentacije za njihovo troje djece.

Berluskonijevi advokati su tvrdili pred sudom da je Veronika Lario dovoljno bogata da može da izdržava sebe svojim bogatstvom od 16 miliona eura, što su sudije usvojile.

Prestali su da žive zajedno 2009. godine, nakon što je Silvio Berluskoni viđen na rođendanskoj proslavi osamnaestogodišnje manekenke.

Prvobitno je 2012. godine sud dodijelio Lariovoj alimentaciju od tri miliona eura mjesečno, ali se 2013. godine Berluskoni žalio da je iznos previsok.

Apelacioni sud u Milanu odlučio je u njegovu korist, presudivši da joj nije potreban dodatni prihod. Bogatstvo Veronike Lario obuhvata uloge u bankama, nakit i dragulje i nekretnine.

Odluku da Veronika Lario vrati 60 miliona eura Berluskoniju sud je donio na osnovu ovogodišnje odluke Vrhovnog suda da razvod ne mora da garantuje supruzi životni standard koji je imala tokom braka, već da osigura njenu finansijsku sigurnost.

Berluskoni je, prema pisanju Forbsa, peti po bogatstvu u Italiji, sa procijenjenim bogatstvom od sedam milijardi dolara.

Njih dvoje su se upoznali u sobi za presvlačenje Milanskog pozorišta 1980. godine, poslije nastupa Lariove, koji je Berluskoni pratio u publici.

Vjenčali su se 1990. i bili u braku 22 godine. Međutim, 2007. godine Lariova je zahtijevala javno izvinjenje od svog supruga zbog njegovog flertovanja sa drugom ženom u pismu, koje je list Republika objavio na naslovnoj strani.

Dvije godine kasnije tražila je razvod, optužujući ga da je opštio sa maloljetnicama. Prije Lariove, Berluskoni je 20 godina bio u braku sa Karlom Daloljo.

Berluskoni, koji je četiri puta bio biran za premijera Italije, na čelu je partije desnog centra Napred, Italijo!, a često se nalazio u centru brojnih finansijskih i seksualnih skandala.

Osuđen je 2013. godine za prevaru sa plaćanjem poreza i odmah izbačen iz italijanskog Senata. Takođe mu zabranjeno da obavlja javnu funkciju.

Dvije godine kasnije oslobođen je optužbi da je plaćao za seks sa maloljetnim prostitutkama, nakon što je prvobitno bio osuđen u slučaju koji je postao poznat kao „bunga-bunga“ skandal.

Iz prvog braka ima još dvoje djece, a trenutno je vjeren sa 32-godišnjom Frančeskom Paskale.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.