Nadal tužio francusku ministarku sporta i dobio odštetu od 12 hiljada eura
Rafael Nadal

Neosnovane optužbe za doping

Nadal tužio francusku ministarku sporta i dobio odštetu od 12 hiljada eura

Rafael Nadal tužio je bivšu ministarku sporta Francuske Rozelin Bašelo za klevetu da je koristio doping i dobio na sudu. Bivša ministarka je osuđena i naloženo joj je da plati 12.000 eura.

Nadal je posle presude bio srećan i rekao je da je ovo radostan dan za njega.

„Kao što možete da vidite u medijima, danas je srećan dan za mene, moj tim i moje fanove", rekao je Nadal.

Rozelin Bašelo je izjavila da je Nadal koristio doping 2013. godine, nakon čega je morao da pauzira sedam mjeseci. To je bilo 2013. godine. Španac je uzvratio tužbom jer mu je ta izjava nanijela štetu.

Rafael Nadal je prije tužbe zahtijevao da Međunarodna teniska federacija objavi sve rezultate antidoping testova koji su mu rađeni. Takođe, Španac je izjavio da je bio primoran da podnese tužbu, jer bivša ministarka nije imala nikakve dokaze. Na ime obeštećenja Nadal je tražio 100.000 eura.

"Cilj tužbe je da javne ličnosti ne iznose uvrede ili lažne optužbe na račun sportista bez ijednog dokaza i da pritom ostanu nekažnjene", rekao je Nadal.

Takođe, Španac je rekao da će sav novac uplatiti na račun neke od humanitarnih organizacija u Francuskoj.

Izvor:Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.