Izložba slika Jakše Ćalasana na zimskoj sceni Ljetopisa
Jakša Ćalasan

Narednih mjesec dana

Izložba slika Jakše Ćalasana na zimskoj sceni Ljetopisa

Samostalna izložba slika Jakše Ćalasana Baranina biće otvorena u četvrtak, 16. novembra u Dvorcu kralja Nikole, u okviru zimske scene Barskog ljetopisa. Njome će biti započet i likovni dio festivalskog programa.

Izložbu će u 19 h, otvoriti istoričarka umjetnosti, Anastazija Miranović, a postavka će u sali Dvorca moći da se obiđe u narednih mjesec dana.

Slatkigreh20x30cmuljenaplatnu2015godine

Jakša Ćalasan (1979) je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Slobodana Kneževića Abija, na odsjeku za grafiku. Do sada je imao veliki broj samostalnih izložbi širom Crne Gore, Srbije, ali i u Italiji.

Portir70x100cm2013godine

Neke od važnijih grupnih izložbi na kojima je učestvovao su: Novembarski salon vizuelnih umjetnosti (Cetinje, 2012. i 2014), International Colony (Varese, Italija, 2011), Barski likovni umjetnici (Nirnberg, Njemačka, 2008), Perspektive V u Remontu (Beograd, Srbija, 2007), Oktobarski salon (KC „Kovin“, Srbija, 2006), Majska izložba grafike Beogradskog kruga (2006), Izložba XIII Bijenala studentske grafike SCG(Beograd, Srbija, 2006), Art klinika (Novi Sad, Srbija, 2006) i dr.

Ludidobarsubraa70x100cmuljenaplatnu2016

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, kao što su: Nagrada za grafiku na XIII Bijenalu studentske grafike SCG u Beogradu, Nagrade za grafiku i crtež Art Klinike „Perspektive“. Živi i radi u Baru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.